Klæbo letter på sløret om den store kjærligheten | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Klæbo letter på sløret om den store kjærligheten

Klæbo letter på sløret om den store kjærligheten

Den unge skistjernen deler sjelden opplysninger om sitt privatliv, men i et eksklusivt intervju med Agurknytt røper Johannes Høsflot Klæbo at han har funnet kjærligheten.

– Ja, jeg kan bekrefte at jeg er i et næringsrikt forhold med en grønn skjønnhet, sier Høsflot Klæbo. 

Langrennstalentet snakker selvfølgelig om sitt langvarige forhold med den smakfulle og vitaminrike brokkolien. Selv om kjærligheten nå blomstrer med brokkoliblomsten, var det slettes ikke kjærlighet ved første blikk.

Den helgrønne og søte grønnsaken måtte bruke flere år på å kapre hjertet til Høsflot Klæbo.

– Det var bestemor som introduserte meg for brokkolien i tidlig alder. Den gang spiste jeg brokkoli kun fordi jeg måtte. I dag, derimot, spiser jeg det på grunn av smaken og næringsinnholdet. Mmm, brokkoli, sier han og slikker seg rundt munnen.

Har du sagt «jeg elsker deg» ennå?

– Ja, jeg elsker brokkoli!

Brokkoli + ski = sant

Langrennsstjernen forteller åpenhjertig at han startet tidlig med brokkoli.

– I og med at jeg har spist brokkoli hele livet, har jeg fått i meg viktige næringsstoffer fra ung alder – næringsstoffer som er bra for meg, sier han.

Den velrenommerte brokkolien inneholder massevis av næringsstoffer som kroppen trenger.
Den inneholder mye vitamin C og K, folat og kostfiber. I tillegg er den en kilde til kalium.

– Brokkoli er rik på Vitamin C som bidrar til å opprettholde immunforsvarets funksjon under og etter intens fysisk trening. Dette har vært veldig viktig for meg som idrettsutøver. Holder du deg frisk, kan du trene mer, sier han.

Brokkoli livet ut

Den unge verdensmesteren er ikke i tvil om at han vil fortsette å nyte brokkolien i tiden fremover.

– Dette er ikke snakk om noen rask flørt eller kortvarig diett. Det som er mellom brokkolien og meg er livslang kjærlighet. Det er meg og brokkolien for alltid! Konstaterer Høsflo Klæbo.

Det smakfulle grønnsaksforholdet konsumeres minst fire ganger i uka, og helst til middagen.

– Jeg spiser brokkoli så ofte som jeg kan. Det er min trofaste følgesvenn til middagsmaten.

Den næringsrike brokkolien

Selv om det er snakk om et gjensidig og næringsfult forhold er ikke skistjernen redd for å dele på godsakene.

– Jeg syns det er viktig at folk vet hvor bra det er med brokkoli. Den fortjener å bli elsket av mange, derfor deler jeg alltid av brokkolien min, avslutter han.

Vitamin C bidrar til et normalt immunforsvar, øker opptaket av jern i kroppen og bidrar, sammen med folat, til å redusere tretthet og utmattelse! Vitamin K er viktig for skjelettet, og kalium bidrar til en normal muskelfunksjon, og til å opprettholde et normalt blodtrykk. Du kan derfor nyte brokkolien med god samvittighet som en del av et sunt kosthold.

Sesongkalender:
Brokkoli