La deg inspirere av de norske tomatene | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

La deg inspirere av de norske tomatene

Norske tomater er søte og fulle av smak, og de kommer i mange ulike fasonger og størrelser – fra knyttnevestore til små perler. Lokale produsenter dyrker stadig nye sorter som smaker forskjellig – men alltid godt!

Bruksområder

Du kan bruke tomatene rå (naturell), kokt, smørdampet, stekt eller gratinert. Her er noen enkle oppskrifter hvor de norske tomatene får vist seg fra sin beste side.

Tomatsorter

Oppbevaring

Oppbevar alltid tomater i romtemperatur. Modne tomater har kort holdbarhet og ved oppbevaring under 8 °C taper tomater smak og aroma, og blir raskere bløte. Du bør også ta hensyn til at tomater skiller ut mye etylengass. Etylengass fremskynder modningen hos frukt og grønnsaker som bidrar til raskere forråtnelse. En hovedregel bør derfor være å ikke lagre modne og umodne frukt og grønnsaker sammen.

Aktuelt