Røstipoteter med parmesan | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Røstipoteter med parmesan

De sveitsiske potetkakene er kjent for å være vanskelig å få perfekt, men har du tilgang til en mikrobølgeovn er problemet løst og du ender opp med røsti som er sprø utenpå og myke inni. Server dem med en frisk salat og en enkel yoghurtsaus til.

 • 4 porsjoner
 • 40 minutter
 • Lett
Røstipoteter med parmesan
Røstipoteter med parmesan

Velg antall porsjoner

Ingredienser

 • Røsti

  • 400 g poteter, Kokefaste (Asterix eller Beate), skrubbet eller skrelt
  • 3 ss vanlig olivenolje
  • 100 g parmesanost, Finrevet
  • flaksalt og nykvernet pepper*
 • Yoghurtsaus

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 ss gressløk, Finhakket
  • flaksalt og nykvernet pepper*
  • *ikke næringsberegnet

Slik gjør du det

RØSTI

 1. Dersom du har en mikrobølgeovn tilgjengelig – riv potetene grovt, pakk dem inn i et kjøkkenklede og klem så mye væske du klarer ut av dem. Legg potetene over i en skål, sett i mikrobølgeovnen og kok i 2 minutter. Har du ikke mikrobølgeovn koker du potetene til de så vidt er myke, men ikke gjennomkokt (ikke riv dem først). Avkjøl i minst to timer og riv dem deretter grovt.
 2. Bland potetene, uansett kokemåte, med parmesanen og smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Varm 1 ½ ss olivenolje på middels varme i en stekepanne, legg i tre generøse never med potetblanding og klem forsiktig ned.
 3. Stek til de er gylne under, 7–10 minutter. Fjern fra stekepannen, hell i resten av oljen og stek på den andre siden. Repeter til du har brukt opp all blandingen.

YOGHURTSAUS

 1. Rør sammen ingrediensene til yoghurtsausen mens røstien steker.
 2. Server varme sammen med en enkel salat og yoghurtsaus på toppen.

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 264,95 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 63,54 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 3,95 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Karbohydrater 3,92 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Hvorav sukkerarter 0,76 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

Kostfiber 0,34 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

Protein 2,92 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

Hvorav mettede fettsyrer 1,61 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

Salt 0,11 g

Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!

Relaterte produkter